در حال بارگذاری ...
سه‌شنبه 9 اردیبهشت 1404
nus.ac.ir

سناریوی پیچیده در آستانه انتخابات

در سال 1392 نیز امریکایی ها به دنبال سقوط جمهوری اسلامی ایران بودند. تحریم ها هم در همین راستا شکل دهی شده بود. همین که اصولگرایان پیروز نشدند و روحانی به ریاست جمهوری رسید؛ امریکایی ها راضی بودند. کلینتون در کتابش می آورد: «مردم ایران در روز انتخابات، در ماه ژوئن سال 2013 در گروه های بسیار بزرگ پای صندوق های رأی رفتند و طی انتخابات یک سویه

در حاشیه برخی جوسازی ها مطرح می شود؛
 
 

پایگاه خبری تحلیلی طنین ایران - بررسی فتنه 88 به دلیل پیچیدگی و مخاطراتی که برای کشور ایجاد کرد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. سران کاخ سفید، دو سال قبل از انتخابات ریاست جمهوری دهم در سال 1388، با طراحی عملیات مخفی سعی کردند با بی ثبات سازی محیط داخلی کشورمان، به ساختارشکنی مبادرت ورزند.

  • انتخابات سال 1388

1. سیمورهرش –نویسنده معروف امریکایی- در تابستان 1387 طی مقاله ای در نیویورکر می نویسد: «سال گذشته (2007) کنگره امریکا با درخواست بوش برای حمایت مالی از یک عملیات مخفی علیه ایران موافقت کرد. این عملیات، که به عنوان یک حکم ریاست جمهوری امضاء شده است، برای بی ثبات سازی رهبری ایران طراحی شده است. تلاش برای تضعیف دولت ایران از طریق کار بر روی گروه های مخالف و ارائه پول به آن ها به منظور تغییر رژیم در ایران از جمله اقدامات تصویب شده در دستور بوش بود.»

2. ژنرال میرزا اسلم بیگ –رئیس پیشین ارتش پاکستان- نیز می گوید: «اسناد بی چون و چرایی وجود دارد که بر دخالت امریکا در قضایای انتخابات ایران دلالت دارد. این اسناد ثابت می کند که سازمان سیا، 400 میلیون دلار در داخل ایران به منظور بروز یک انقلاب مخملی پس از برگزاری انتخابات، هزینه کرده است.»

3. پاول رابرتز –معاون خزانه داری دولت ریگان و از چهره های سیاسی برجسته این کشور- در مقاله ای در نشریه امریکایی کانتر پانچ می نویسد: «گزارش هایی وجود دارد که حاکی از کمک مالی دولت امریکا به بمب گذاری و کشتار در داخل ایران است.»

4. پاول رابرتز با اشاره به برخی عملیات های امریکایی در پیروزی انقلاب های مخملی در کشورهایی همچون گرجستان و اوکراین می نویسد: «قطعا چنین احتمالی نیز مطرح است که کاندیدای شکست خورده، یعنی میرحسین موسوی و حلقه پشتیبانش به عنوان اجرا کننده خواسته های امریکا هماهنگ شده باشند.»

5. خانم هیلاری کلینتون در کتاب گزینه های دشوار که در سال 2014 منتشر شد، می نویسد: «تیم من در وزارت خارجه مدام با فعالان در ایران در تماس بود. مداخله ای اورژانسی هم برای جلوگیری از تعطیلی توییتر به منظور تعمیر و نگهداری انجام داد. اگر توییتر قطع می شد، معترضان از یک ابزار کلیدی ارتباطی محروم می شدند.»

6. هیلاری کلینتون در ادامه می نویسد: «من تأسف خوردم که با صدای بلندتر و با لحن شدیدتر صحبت نکردم و دیگران را به انجام این کار دعوت نکردم. بنابراین پس از سرکوب جنبش سبز در ایران، تلاش ها برای ارائه ابزار و فناوری فرار از سرکوب و سانسور دولتی به فعالان طرفدار دموکراسی را افزایش دادم. طی چند سال بعد، ده ها میلیون دلار سرمایه گذاری کردیم و بیش از پنج هزار فعال را در سراسر جهان آموزش دادیم.»

* انتخابات سال 1392

با نزدیک شدن به انتخابات خرداد 1392، سران کاخ سفید و غربی ها به تدریج اهداف و برنامه ریزی خود را برای بی ثبات سازی محیط داخلی ایران آشکارتر کردند:

1. برنارد کوشنز –وزیر خارجه پیشین فرانسه- در دی 1391 در مصاحبه با شبکه العربیه می گوید: «امیدوارم انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ایران، زمینه ساز سرنگونی نظام ایران شود.»

2. شرمن –نماینده دموکرات کنگره امریکا- نیز در 14 مرداد 1391 می گوید: «ما مایل به سقوط رژیم ایران به شکل سقوط شاه با حضور میلیونی مردم در خیابان های تهران هستیم و این سناریویی است که تحریم ها قصد به وجود آوردنش را دارد.»

3. هیلاری کلینتون در کتاب گزینه های دشوار می نویسد: «رئیس جمهور [اوباما] تصمیم گرفت زمان آن رسیده تا فشارها را افزایش دهد و گزینه مقابل رهبران ایران را تیزتر کند... وقتی تحریم ها در دستور کار قرار گرفت... من معتقد بودم... تحریم های شدید و جدید را از طریق شورای امنیت تصویب نماییم. در تمام طول سال 2010، به شدت تلاش می کردیم تا برای خود رأی جمع کنیم. من با تلاش های گسترده دیپلماتیک، خودم را غرق در این موضوع کردم... در نهایت شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه 1929 تحریم ها را با رأی 12 به 2 تصویب کرد. این قطعنامه دقیق ترین و شدیدترین تحریم های تاریخ را علیه ایران تصویب کرد.»

4. هیلاری می نویسد: «فشارها علیه ایران را افزایش می دادیم، به امید آن که محاسبات رهبران ایران را تغییر دهیم. دولت اوباما و کنگره از طریق قوانین و اقدامات اجرایی با یکدیگر هر کاری می کردند تا تحریم های شدیدتر و سخت تری را اعمال کنند، که همه بر اساس اقدامات اولیه در شورای امنیت بود که تابستان سال 2010 تصویب شد.»

5. هیلاری کلینتون در کتاب گزینه های دشوار می نویسد: «هدف ما این بود که آن قدر فشار مالی به رهبران ایران، از جمله علیه سوداگری های تجاری و رو به رشد ارتش این کشور وارد کنیم تا هیچ راهی نداشته باشند، جز این که با یک پیشنهاد جدی به میز مذاکره برگردند.»

انتخابات سال 1388 امریکایی ها را در رسیدن به اهدافشان ناکام گذاشت. شاید به همین دلیل است که هیلاری کلینتون می نویسد: «نیمه دوم سال 2009 پر از تحولات غیرمنتظره ای بود که بحث های بین المللی در مورد ایران را به طور چشم گیری تغییر داد. اول، انتخابات ایران بود. ماه ژوئن، احمدی نژاد پیروز انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد؛ انتخاباتی که از هر لحاظ، اشکالات عمیق داشت، اگر نگویم تماماً تقلب بود»!

در سال 1392 نیز امریکایی ها به دنبال سقوط جمهوری اسلامی ایران بودند. تحریم ها هم در همین راستا شکل دهی شده بود.

همین که اصولگرایان پیروز نشدند و روحانی به ریاست جمهوری رسید؛ امریکایی ها راضی بودند. کلینتون در کتابش می آورد: «مردم ایران در روز انتخابات، در ماه ژوئن سال 2013 در گروه های بسیار بزرگ پای صندوق های رأی رفتند و طی انتخابات یک سویه، روحانی را انتخاب کردند. این بار خبری از تلاش برای عوض کردن نتایج و یا سرقت آرای مردم در انتخابات نبود. مردم به خیابان ها ریختند و شعار دادند: «زنده باد اصلاحات»!

هر دوی انتخابات در سال 1388 و 1392 توسط دولت احمدی نژاد انجام شده بود، تفاوت نگاه هیلاری کلینتون را باید از صلاح طلبان سؤال کرد.

چرا خانم هیلاری کلینتون از شعار «زنده باد اصلاحات» لذت می برد؟!

کلینتون می نویسد: «هدف ما این بود که رهبران ایران با یک پیشنهاد جدی به میز مذاکره برگردند.»

شاید این حرکت، گامی برای ورود برخی از اصلاح طلبان به مجلس شورای اسلامی یا خبرگان رهبری با هدف پی گیری اجرای سناریوی امریکایی جهان خوار است.

  • انتخابات سال 1394

چه این که المانیتور معتقد است: «توافق هسته ای می تواند به پیشرفت تلاش های روحانی در ایفای چنین نقشی کمک کند و انتخابات آتی مجلس در سال 2016 می تواند اقدام اولیه در این زمینه باشد.»

به یقین هدف امریکایی ها بالاتر از این حرف هاست. آن ها به چیزی کم تر از سقوط جمهوری اسلامی ایران راضی نمی شوند.

1. کنت تیمرمن –عضو ارشد سازمان سیا- در سال 1377 می گوید: «ما باید درصدد روی کار آوردن یک حکومت دموکراتیک به جای حکومت روحانیت باشیم.»

2. این عضو ارشد سازمان سیا راه رسیدن به چنین هدفی را این گونه ترسیم می کند: «برقراری روابط به معنای ختم انقلاب است، زمانی که ستون مبارزه با امریکا فرو ریزد، کل انقلاب فرو خواهد ریخت... در  این راه ما باید از روحانیون مخالف رژیم ایران و عناصر خواهان تغییر رژیم حمایت کنیم.»

3. ادوارد شرلی –مسؤول پیشین شبکه جاسوسی سیا در ایران- نیز به تیمرمن می گوید: «کلید اصلی برای ایجاد یک تغییر بنیادین در سیاست های ایران، از بین بردن خصوصیات انقلابی رژیم ایران است، این فقط با تحریم اقتصادی به دست نمی آید؛ بلکه باید نفوذ روحانیون از بین برود و عقاید انقلابی از درون تهی بشود... اگر ما بتوانیم تحریم های شدیدی علیه رژیم اسلامی اعمال کنیم طبیعتاً سیاست فرسوده سازی این رژیم از لحاظ عقیدتی برای ما جذابیت خاصی پیدا می کند.»

در ادامه تحریم، شاید مذاکرات در همین جایگاه نشسته است. برخی پا را فراتر از مذاکرات گذاشته اند و به دنبال ارتباط با امریکا هستند؛ هدفی که امریکا در آستانه انتخابات سال 1394 به دنبال آن است.

متأسفانه باید اذعان کنیم برخی از خواص گرفتار این دام شده اند:

1. آقای هاشمی رفسنجانی در تاریخ 13/5/1394 در اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش می گوید: «... ادامه این راه (تحول و تغییر) سخت است و مردم باید از تحولی که ایجاد کرده اند پاسداری و حراست کنند. یکی از جاهایی که این تحول بروز می کند و از کارهایی بود که نمی گذاشتند انجام شود و هنوز هم برای انجام شدن آن دست و پا می زنند، مسأله مذاکره با امریکا بود و هم اکنون تابوی مذاکره با امریکا شکست»!

2. وی همچنین می گوید: «این توافق مرا به یاد فتح خرمشهر و پیروزی پذیرش قطعنامه انداخت.»

3. هاشمی رفسنجانی می افزاید: «بازگشایی سفارت امریکا در ایران غیر ممکن نیست.»

حسین علیزاده هم معتقد است: «مهم ترین تأثیر مستقیم توافق هسته ای تغییر رفتار رژیم جمهوری اسلامی است؛ تغییری که جمهوری را از ماهیت انقلابی و استکبارستیزی اش دچار استحاله می سازد.»

رابرت لیتواک –کارشناس اندیشکده ویلسون- نیز می گوید: «این توافق موجب تقویت جناح میانه رو در داخل ایران گشته و ایران را در مسیر اجتماعی مطلوب امریکا قرار می دهد.»

* هشداری جدی

مواظب باشیم در زمین دشمن بازی نکنیم؛ در دام دشمن نیفتیم و به نفع امریکا حرف نزنیم.

امام خامنه ای عزیز در 19 دی 1391 فرمودند: « انسان با هوشیاری و زیرکی، حرکت های دشمن را تفرّس کند، زیر نظر بگیرد و هدف های دشمن را کشف کند؛ این خیلی مهم است. اگر شما در یک مبارزه شخصی، در یک دفاع شخصی که در مقابل یک حریف قرار می گیرید، بتوانید حرکت او را پیش بینی کنید، هیچ ضربه ای نخواهید خورد. اگر حواستان پرت شد، غافل شدید، تمرکز را از دست دادید، به چیز دیگری سرگرم شدید، نتوانستید پیش بینی کنید که او چه کار می خواهد بکند، حتماً ضربه می خورید. دشمن که نخوابیده؛ او بیدار است.»

طرح های پیچیده دشمن را بررسی کنیم. هدف آنان را بازخوانی نماییم و با بصیرت و دقت، نقشه دشمن را خنثی سازیم.