در حال بارگذاری ...
پنج‌شنبه 15 فروردین 1404
nus.ac.ir

دنیا در مشت اینترنت اشیا (بخش سوم)

از زمان ایجاد مفهوم اینترنت اشیا، ابزارهای بسیاری به اینترنت متصل شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود به‌زودی این فناوری در تمام اشیا به کار گرفته شده و آن‌ها را هوشمند کند.

 در بخش قبل، مفهوم اینترنت اشیا و پیش‌بینی تحلیلگران از فراگیری این فناوری در سال‌های آینده توضیح داده شد. در ادامه بخش قبل تعدادی از کاربردهای دیگر اینترنت اشیا در زمین‌های مختلف آورده شده است.

 

افزایش رقابت برای تولید پلتفرم‌های مختلف اینترنت اشیا

فناوری اینترنت اشیا تنها در حسگرها، ابزارهای هوشمند و خودروهایی که به جمع‌آوری اطلاعات می‌پردازند خلاصه نشده و در خدمات ابری نیز به کار گرفته می‌شود.
شرکت‌های بسیاری مانند آرم و اینتل سعی دارند با راه‌اندازی بستر خدمات ابری و نرم‌افزاری خود برای اینترنت اشیا، عملیات تولید محصولات و پردازش اطلاعات آن باهدف افزایش سرعت را ساده‌سازی کنند. این شرکت‌ها قصد دارند تا با این کار بیشتر سهام بازار اینترنت اشیا را به خود اختصاص بدهند.
شرکت‌هایی بسیاری، خدمات ابری خود را راه‌اندازی کرده‌اند. از معروف‌ترین خدمات میزبانی ابری در این زمینه می‌توان به هوم‌کیت اپل (Apple HomeKit)، گوگل بریلو (Google Brillo)، اینتل آی‌او‌تیویتی (IoTivity)، آلجوین کوالکام (AllJoyn)، آرم امبد (ARM mbed) و بسیاری پلتفرم‌های دیگر اشاره کرد
تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند، احتمالاً در سال‌های آینده اتحادیه‌های جهانی، تالارهای گفتگو و کیت توسعه نرم‌افزاری و ابری بسیاری در رقابت با یکدیگر تشکیل خواهند شد.

 

کاربرد اینترنت اشیا برای ایستگاه‌های هواشناسی

باوجود اینکه 29 هزار پایگاه هواشناسی در سراسر دنیا وجود دارد، پیش‌بینی وضع آب‌وهوا به‌طور دقیق هنوز هم غیرممکن است. در آینده اینترنت اشیا به‌عنوان یک ایستگاه هواشناسی برای هر فرد عمل خواهد کرد. اشیا متصل به اینترنت می‌توانند با جمع‌آوری اطلاعات، از مشاهدات و اطلاعات ایستگاه‌های هواشناسی و دیگر ابزارهای مشابه خود، با سرعت بیشتری وضع آب‌وهوا را پیش‌بینی کنند. ساخت ایستگاه‌های هواشناسی در حال حاضر بسیار هزینه‌ بر است؛ اما با استفاده از اینترنت اشیا، حسگرهای به کار رفته در تلفن‌های هوشمند و ابزارهای مخصوص هواشناسی می‌توان هزینه‌های پیش‌بینی هوا را کاهش داد.

 

ایجاد شغل

با وجود اینکه سال‌ها از معرفی اینترنت اشیا و پیشرفت آن می‌گذرد؛ هنوز تعداد بسیاری از مردم با این فناوری، مفهوم و کاربردهای آن، آشنا نیستند. به همین دلیل به نظر می‌رسد، به‌زودی بسیاری از شرکت‌ها، افرادی را برای آموزش مفهوم این فناوری و کاربرد محصولات خود در بخش تبلیغات استخدام کنند. البته به نظر می‌رسد این شغل نیز موقتی باشد و با فراگیر شدن اینترنت اشیا، این افراد کار زیادی برای انجام دادن نخواهند داشت.

 

کنترل و افزایش کیفیت خواب

هم‌اکنون بیش از 9 هزار برنامه و ابزار هوشمند مختلف برای کنترل کیفیت خواب مردم ساخته شده و در اختیار آن‌ها قرار گرفته است. این برنامه‌ها معمولاً با توجه به زمانی که به آن‌ها داده می‌شد یا یادگیری از کاربر، چراغ‌های خانه را در زمان مناسب، خاموش و روشن می‌کردند.
این برنامه‌ها، با استفاده از اینترنت اشیا و اتصال همه‌ی ابزارهای هوشمند خانه به یکدیگر، با دقت بیشتری از کاربر یاد گرفته و رفتار خواب آن‌ها را شناسایی می‌کنند. همچنین این نرم‌افزارها می‌توانند اطلاعات خواب کاربر را جمع‌آوری کرده و کیفیت آن را بسنجند.
شرکت سامسونگ، در سال،2016 یکی از انواع، نسل جدید ابزارهای خواب را عرضه خواهد کرد. این وسیله با قرارگیری زیر تخت کاربر، اطلاعات روشنایی، دما و دیگر اطلاعات اتاق کاربر را در هر دقیقه اندازه‌گیری و ثبت می‌کند.