
تروریستها به دنبال مبارزه با تروریستها
به دنبال افزایش تحرکات داعش در فضای سایبر، حامیان تروریسم در تلاش هستند با اجرای راهکارهای گوناگون، از جذب نیرو در این گروه جلوگیری کنند.
آمریکا که از بزرگترین حامیان تروریسم است، این روزها، در پی افزایش توان خود و ایجاد سلاحهای جدید سایبری برای مقابله با فعالیتهای داعش در فضای سایبری است. این اقدامات را میتوان از دو جنبه بررسی کرد. اول اینکه، چنین تلاشهایی از سوی آمریکا برای مقابله با فعالیتهای سایبری داعش، میتواند برای بزرگنمایی توان سایبری این گروه تروریستی باشد. این سیاست نیز میتواند برای این باشد که اذهان عموم را از توان آفند سایبری آمریکا دور کنند تا مردم به چشم یک «تروریست سایبری» به آمریکا نظر نکنند. شاهد این مدعای ما، ادعای رییس شرکت امنیتی مککافی است که اعلام کرده بود جنگ جهانی سوم در حوزهی سایبری و برندهی آن داعش است. حتی در رسانههای غربی نیز از جنگ هکرها سخن به میان میآید که یکی از طرفهای آن را داعش، عنوان میکنند. البته جذب نیرو از طریق توییتر یا سایر شبکههای اجتماعی و هک حسابهای کاربری توییتر، هیچگاه نمیتواند نشاندهندهی توان بالای سایبری باشد.
از سوی دیگر اینگونه اقدامات، میتواند نشاندهندهی این باشد که آمریکا از مقابله با توان سایبری داعش عاجز است. این احتمال بسیار ضعیف و بلکه غیرممکن به نظر میرسد. چهبسا هکرهایی که با پرچم داعش در فضای سایبری فعالیت میکنند، هکرهایی هستند که از سوی دولتهای حامی این گروه تروریستی حمایت میشوند.
بهتازگی نیز داعش ادعا کرده است به دنبال تواناییهایی است که بتواند به زیرساختهای برق آمریکا حملهی سایبری کند. برخی تحلیل گران میگویند داعش مهارتهایی را که برای حملات لازم است، از طریق شبکهی مخفی دارک وب (Dark Web) به دست میآورد. برخی کارشناسان نیز خاطرنشان ساختهاند داعش، هکرهایی را از طریق شبکههای اجتماعی، استخدام میکند.
شایانذکر است پلیس اسراییل نیز از تشکیل بخش جدید سایبری عربی خبر داد. مسئولان این رژیم میگویند از طریق این بخش، فعالیتهای داعش و گروههای تروریستی در شبکههای اجتماعی ردیابی میشود. پرواضح است اسراییل، ایران و حزبالله لبنان را به فعالیتهای تروریستی در فضای سایبری متهم میکند. همچنین این پلیس از ایجاد یک شمارهی فوری، برای گزارش جرائم سایبری خبر داد. هدف از این کار، تعقیب سریع مجرمان و پاسخگویی فوری به حوادث سایبری ذکر شده است.