
کلاهبرداری از افراد جویای کار در شبکههای اجتماعی
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا با اشاره کرد، برخی از سایتها و مؤسسات فعال در فضای مجازی دست به کلاهبرداری از افراد جویای کار با تبلیغ در شبکههای اجتماعی زدهاند.
وی افزود: این سایتها با ارسال مطالب جذاب و اغواکننده از کاربران خود درخواست میکنند، ابتدا رزومهای از فعالیتهای خود را برای آن شرکت یا موسسه ارسال کنند. که پس از چند روز با برقراری تماس از طرف شرکت مبنی بر اینکه رزومه شما موردقبول شرکت واقعشده است خواستار واریز کردن مبلغی پول بهحساب شرکت میشوند.
وی با اشاره به یکی از پروندههای موجود در پلیس فتا گفت: در پرونده تشکیلشده در پلیس فتا با موضوع کلاهبرداری از طریق سایتهای آگهی استخدام، مشخص شد فردی با درج آگهی استخدام در برخی از سایتهای حراجی آنلاین(سایتهایی برای درج آگهیهای فروش در شبکههای اجتماعی موبایلی از قبیل شیپور، دیوار و….) اقدام به دریافت وجه برای تشکیل پرونده و سیر مراحل استخدام کرده است و با این ترفند توانسته از تعدادی از هموطنان جویای کار کلاهبرداری کند.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا افزود: این فرد با ایجاد یک حساب بانکی جعلی که قابلیت پیگیری را کمی سختتر میکند و تبلیغ در شبکههای اجتماعی دیوار و شیپور بیش از میلیونها تومان کلاهبرداری کرده که خوشبختانه با بررسیهای پلیس فتا قبل از سرقت مبالغ بیشتر فرد مجرم شناسایی و دستگیر شد.
سرهنگ آذر درخش گفت: هموطنان عزیز دقت داشته باشند تمامی سایتهایی که در این حوزه فعالیت میکنند باید از وزارت کار و امور اجتماعی مجوز داشته باشند. همچنین تمامی این سایتها باید در پایگاه ساماندهی به ثبت رسیده باشند. بنابراین قبل از انجام هرگونه فعالیت اینترنتی با مراجعه به این سایتهای میتوانید از مجاز بودن یا نبودن آنها آگاه شوید.
وی تشخیص اصالت سایتها را بسیار مهم دانست و گفت: مراجعه به سایتهایی با پسوند .ir تا حدود زیادی درزمینه جلوگیری از وقوع جرم و کشف آن مؤثر است. لذا هموطنان عزیز میتوانند لیست سایتهای ثبتشده در پایگاه ساماندهی را در سایت samandehi.ir مشاهده کنند و تا قبل از اطمینان کامل از قانونی بودن فعالیت سایت، هیچگونه مبلغی را به حسابهای درخواست شده واریز نکنند.