در حال بارگذاری ...
شنبه 30 فروردین 1404
nus.ac.ir

سوءاستفاده از اعتماد هم‌وطنان و کلاه‌برداری از دوستان و آشنایان آن‌ها 

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در خصوص شگردهای مجرمانه کلاه‌برداران و مجرمان سایبری گفت: دریکی از شگردهای جدید این مجرمان، شاهد برقراری تماس با شهروندان عزیز هستیم که خود را  پرسنل پلیس معرفی کرده و اعلام می‌نمایند،  با توجه اینکه از شما شکایت شده و پرونده قضایی شما به این پلیس ارجاع داده‌شده، شما باید با حضور در اداره پلیس پاسخگوی سؤالات ما باشید.

سرهنگ دوم مهدی شکیب تصریح کرد: در این شگرد با ایجاد دلهره و ترس در مخاطب تلاش دارند تا افکار وی را به‌هم‌ریخته و در این تشویش فکری از قربانی می‌خواهند که برای تکمیل پرونده می‌توانند با دادن شماره دوستان، آشنایان  و همکاران مورد اعتماد، از آن‌ها به‌عنوان شاهد و تائید کننده شخصیت وی جویا شوند.

وی ادامه داد:  متأسفانه فرد قربانی در این شرایط تمامی اطلاعات دوستان همکار و آشنایان خود را در اختیار مجرمان قرار می‌دهد.

سرهنگ شکیب با اشاره به شروع فاز دوم شگرد مجرمانه بعد از جمع‌آوری این اطلاعات، گفت: در اینجا مجرمان حرفه‌‎ای با تماس با فرد معرفی‌شده ادعا می‌‎کنند که مثلاً شما در قرعه‌کشی تلویزیون برنده‌شده‌اید و با دادن اطلاعات کسب‌شده از قربانی اول فرد را قانع می‌کنند که حتماً برنامه آن‌ها را اجرا نماید و این اجرای برنامه هدایت قربانی به‌سوی دستگاه خودپرداز است و در پی آن شاهد برداشت غیرمجاز از حساب فرد با کمک خودش هستیم.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری تصریح کرد: هم‌وطنان عزیز باید مراقب این‌گونه افراد و تماس‌های برقرارشده باشند و به‌هیچ‌عنوان به این‌گونه تماس‌ها توجه نکنند. هم‌وطنان عزیز باید این نکته را در نظر داشته باشند که تمامی جشنواره‌ها و قرعه‌کشی‌های معتبر، برندگان خود را از طریق رسانه‌های رسمی معرفی می‌کنند نه از طریق تماس تلفنی و یا ارسال پیامک.

سرهنگ شکیب تأکید کرد: برابر ماده 555 مجازات اسلامی بخش تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده "هر کس بدون سمت رسمی یا اذن از طرف دولت خود را در مشاغل دولتی اعم از کشوری یا لشگری و انتظامی که ازنظر قانون مربوط به او نبوده است دخالت دهد یا معرفی نماید به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد و چنانچه برای دخالت یا معرفی خود در مشاغل مذبور، سندی جعل کرده باشد، مجازات جعل را نیز خواهد داشت".

این مقام مسئول تأکید کرد: احضار افراد به اداره پلیس فقط با دستور مقام محترم قضایی و از طریق ارسال فرم احضاریه برای وی صورت می‌گیرد، لذا هم‌وطنان عزیز به تماس‌ها و پیامک‌های این‌چنینی اصلاً توجه نکنند.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا در پایان با تأکید به کاربران و شهروندان گفت: بهترین منبع برای کسب اخبار و اطلاعات پلیس فتا سایت تخصصی این پلیس می‌باشد و کاربران و شهروندان در صورت مواجه با موارد مشکوک می‌توانند آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسCyberpolice.ir  بخش مرکز فوریت‌های سایبری، لینک ثبت گزارش‌ها مردمی به پلیس فتا اعلام نمایند.

منبع: 

پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا